ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scriitorul și deputatul Varujan Vosganian este cel mai recent nume care semnează Apelul către cetățenii români, inițiat de 27 de personalități ale vieții românești săptămâna trecută, informează ActiveNews în exclusivitate.

Reamintim că apelul făcea referire la „atacul asupra libertăților individuale” sub „pretextul siguranței colective”. Semnatarii contestă deciziile care s-au luat în combaterea coronavirusului,  considerându-le „în mare parte arbitrare și/sau abuzive și au produs numeroase efecte colaterale negative atât pentru economia românească, cât și pentru sănătatea multora dintre concetățenii noștri. Sănătatea publică nu trebuie și nu poate fi invocată ca argument pentru încălcarea drepturilor a milioane de români, și nici pentru distrugerea economiei și a țesăturii sociale a României”.

Până acum, apelul a fost semnat de peste 1.000 de cetățeni, între care personalități de prim rang ale societății românești, între care enumerăm: Prof. Univ. Vasile Astărăstoae – medic, Acad. Eugen Mihăescu – artist plastic, Dr. Răzvan Constantinescu – medic,  Prof. Univ. Gheorghe Piperea (avocat), Prof.Dr. Monica Pop (medic oftalmolog), actrițele Carmen Tănase și Manuela Hărăbor sau muzicianul Harry Tavitian. Au mai semnat numeroși medici, profesori, avocați, chiar și ofițeri ai MAPN sau judecători.

Lista finală cu semnături va fi depusă Luni 29 iunie la Avocatul Poporului și la conducerile celor două Camere ale Parlamentului.
 
Lista cu semnături este aici.  Cei care doresc să semneze o pot face trimițând un email la adresa: atanasie.capsali@gmail.com.