ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După o lună petrecută în România, alături de partenera sa, Margaret Linehan, irlandezul John Mullins s-a îndrăgostit de peisaje, de mâncarea și vinul foarte bune și ieftine, dar mai ales de ospitalitatea oamenilor. În opinia lui, România bate Parisul.

John Mullins a spus că s-a simțit mai bine la noi în țară decât la Paris. „De când am ajuns în Transilvania acum patru săptămâni, eu și soția mea au fost foarte impresionați de ospitalitatea românilor. Am petrecut o săptămână în Sinaia, apoi am mers la Sibiu, am văzut cosmopolitul oraș Brașov, iar în final Șighișoara.
 
În oricare dintre aceste săptămâni pe care le-am petrecut în România ne-am simțit mai bine decât în săptămâna trecută la Paris anul acesta: fără infracțiuni, poșete lăsate în siguranță pe scaune și oameni ospitalieri. Meniurile sunt foarte ieftine, chelnerii profesioniști și politicoși, vinul bun este și el foarte ieftin și în plus nu este nevoie de militari pe străzi deoarece România nu este o țintă a extremiștilor", scrie John Mullins în scrisoarea trimisă adevarul.ro.

„Imediat după ce mașina noastră a făcut pană la Zărnești, trei bărbați care lucrau la săparea unui șanț pentru a introduce o conductă în pământ s-au oprit și au venit să ne ajute. Cel mai tânăr dintre ei a arătat spre el și a spus "mecanic", singurul cuvânt pe care ambii l-am putut înțelege. A descoperit că nu aveam roată de rezervă în mașină și m-a transportat până la Zărnești la o vulcanizare. Acesta a fost cea mai plăcută experiență a vacanței noastre în România, atâta bunătate din partea unui străin", povestesc turiștii irlandezi.
 
Ajutorul mecanicului a fost doar un exemplu din "atitudinea extraordinară" pe care au întâlnit-o aici în România.
 
"Un alt exemplu al ospitalității Românilor a fost chiar în prima zi a excursiei când GPS-ul a cedat. Am ajuns la Hotelul Regal din Sinaia, iar Alex de la recepție s-a uitat pe internet și a aflat cum ne poate rezolva problema. Nu am mai primit un astfel de ajutor la niciun hotel din lume", mai scrie John Mullins.
 
John Mullins s-a simțit atât de bine în țara noastră încât a decis să o recomande tuturor prietenilor săi.
 
„Pentru că am avut o experiență excepțională și atât de plăcută în România, am trimis email-uri la toți prietenii și i-am invitat să vină aici. Oamenii din alte părți ale Europei ar trebui să vină aici pentru a vedea satele românești, dar și oamenii săi. Noi cu siguranță o să îi încurajăm să vă viziteze țara asta minunata când ne vom întoarce în Irlanda", a mai scris John Mullins.