ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bucureștean a primit o amendă de 900 lei pentru că a avut simț civic. Răzvan Teodorescu le-a atras atenția unor polițiști de la Ruieră că au oprit mașina chiar pe o trecere de pietoni.

"Erau opriți pe trecerea de pietoni din dreptul străzii ce duce spre Spitalul Grigore Alexandrescu. Unul era în mașină, iar celălalt polițist în afara ei. Stăteau de vorbă, râdeau cu o tânără, care arăta bine. Mai bine de jumătate de mașină era oprită pe trecerea de pietoni. Eu eram pasager într-o altă mașină. Am scos capul și le-am zis: «E normal să oprești mașina pe trecerea de pietoni?». La următoarea intersecție, unde era un filtru de poliție am fost opriți. Imediat, au sosit și cei pe care i-am văzut pe trecerea de pietoni”, a povestit, pentru Click!, Răzvan Teodorescu.
 
Bucureșteanul este decis să conteste amenda și a filmat tot ce a urmat, pentru a avea dovezile necesare în instanță.

Polițiștii, văzându-se filmați, au susținut că au oprit pe trecerea de pietoni pentru că femeia respectivă le ceruse ajutorul din cauză că s-a speriat de unii băieți care s-au luat de ea. "Dacă era chiar așa, firesc mi se părea nu să vină fuga după mine, cu mașina, ci să stea cu respectiva fată, să o ajute, să rezolve cazul ei de tâlhărie", a mai declarat bucureșteanul amendat.