ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După 27 de ani de lecții date românilor despre „anticomunism”, deontologie și democrație, Mircea Kivu a recunoscut că a fost turnător la Securitate.

Sociologul a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a colaborat cu Securitatea, sub numele de cod „Mihai”.

Sebastian Bodu a comentat pe contul său de Facebook acest subiect:

„Câteva observații post-devoalarea lui Mircea Kivu ca turnător la Secu:
1. Unii încearcă in mod subtil să îl disculpe, pe modelul "da, dom-le, dar macar ăsta, spre deosebire de alții, bla bla bla".
2. Plicușor Ban #rezistă să tacă mâlc, desi Kivu e ideologul și strategul-șef al USR, partidul ăla cu "solide principii morale".

În continuare, fostul șef al ANAF, spune că îl consideră pe Mircea Kivu la fel de vinovat ca și restul celor care au colaborat cu Securitatea, asta deși imediat după anunțul acestuia, au fost destui care au sărit în apărarea sociologului.

„Apropos de Mircea Kivu, deontologul de serviciu. Eu cred că turnătorii trebuie să fie mai dezavuați ca nomenclaturiștii. Măcar ăia erau la vedere, știai că sunt răi, îi puteai ocoli. În schimb turnătorii îți intrau în casă, se împrieteneau cu tine, ba chiar înjurau regimul, ca să îți câștige încrederea. Și tu aveai încredere, iar ei turnau. Nu căcaturi de recomandari, ci îți devoalau secretele, intimitățile și convingerile. Voiculescu "Felix" și-a turnat propria verișoară. Mircea Kivu "Mihai" pe cine o fi turnat?

Culmea-culmilor: cine sare în apărarea lui Kivu? Păi colegii lui deontologi, ca să zic așa. Cum ar veni, turnătorii noștri sunt ok, turnătorii lor sunt nașpa. Așadar, până la proba contrară cu privire la conținutul notelor informative date de Kivu, îi aplic prezumția de vinovație generată de faptul că a fost informator al fostei Securității. Și, sincer, mi se rupe de ironiile deontologilor la adresa mea. Chiar am un sfat pentru ei: get a job. A real one.”, a mai scris fostul șef al ANAF.