ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vestea că medicii nu îi permit să participe la funeraliile Reginei Ana l-a întristat nespus pe Regele Mihai, spune șeful Casei Regale a României.

Majestatea Sa a fost sfătuit de doctori să rămână în Elveția, chiar dacă starea lui de sănătate s-a îmbunătățit în ultima vreme.

„E foarte trist, ar fi dorit să participe, e adevărat că se simte mai bine decât în martie, totuși e foarte slăbit și starea sănătății sale e încă precară. Un colegiu de medici l-a sfătuit să nu călătorească în România. Cu mare tristețe a acceptat acest sfat. Va petrece zilele de doliu înconjurat de prieteni și maicile care sunt cu Majestatea Sa în Elveția și va fi un moment de reflectare asupra unei relațiii care a durat aproape 70 de ani. Sunt convins ca Majestatea Sa e satisfăcut că Regina s-a întors acasă. În primul rând trebuie amintită prin devotamentul extraordinar pe care l-a arătat Majestății Sale. A fost o persoană care și-a dedicat întreaga existență Majestății Sale. Nu ar fi putut să supraviețuiască anii grei ai exilului fără acest sprijin. În al doilea rând trebuie să ne-o amintim ca o persoană care s-a îndrăgostit de România, deși foarte mulți ani nu i s-a permis să vină în România. S-a dedicat nu numai Majestății Sale, ci și destinului României.”, a spus Andrew Popper, șeful Casei Regale.

Mai sunt trei zile până la înmormântarea Reginei Ana. Sicriul este acum la Castelul Peleș unde oficiali ai statului român, dar și reprezentanți ai instituțiilor străine îi vor putea aduce astăzi un ultim omagiu.

Începând de joi, timp de doua zile, între orele 8.00 și 22.00, accesul va fi liber pentru toți cei care doresc să-i aducă Reginei un ultim omagiu. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 15, la Curtea de Argeș.

Potrivit programului funeraliilor Reginei Ana a României emis de către Casa Regală, în cursul zilei de astăzi se vor prezenta mai multe oficialități pentru a transmite condoleanțe la Castelul Peleș

Castelul Peleș Miercuri, 10 august 2016, între orele 10 – 18, programul vizitei oficialităților pentru a transmite condoleanțe la Castelul Peleș este următorul:

Ora 10-12: Reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai Organizațiilor Internaționale.

Ora 12-14: Reprezentanții Instituțiilor Statului.

Ora 14-16: Instituția Prezidențială, Președinția Republicii Moldova, Membrii Guvernului României și Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României și Parlamentului Republicii Moldova.

Ora 16-18: Reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței.

La ora 18.30, corpul neînsuflețit al Reginei va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49 – 53).

Cine și-a anunțat până acum prezența: Președintele României Klaus Iohannis, Premierul României Dacian Cioloș și Președintele PSD, Liviu Dragnea. Au mai anunțat că vin: Președintele Moldovei, Președintele Senatului, Președintele Camerei Deputaților, Președintele Academiei Române și alți trei academicieni.