ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Există o posibilitate destul de mare ca în România să se producă un cutremur cu o magnitudine de peste 6, a declarat Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. El a confirmat astfel o ipoteză avansată de seismologii britanici și americani, care spun că, în 2017, este foarte probabil să se producă un cutremur de mare magnitudine în România.

„Ce spuneau ei (seismologii britanici și americani – n.r.) despre 2017 e un lucru care se repetă de câțiva ani. Într-adevăr, există o probabilitate destul de mare ca în România să se producă un cutremur de peste 6”, a declarat Radulian, citat de Libertatea.

Acesta a calificat drept „destul de modestă” activitatea seismică din Vrancea în anul care tocmai a trecut.

„Vorbind statistic, era într-un fel de așteptat. Cutremurele de peste de 5 apar la intervale de 3-4 ani. Apar în timpul nopții și iarna, de multe ori. Luna ianuarie este, în general, o lună activă”, a explicat Mircea Radulian, potrivit B1.ro.