În România mai trăiesc aproximativ 8.000 de veterani de război. Unul dintre aceștia este sublocotenentul Ștefan Grosu, fost combatant în cel de-Al Doilea Război Mondial.

La 100 de la formarea României Mari, veteranul de război spune că are o întrebare esențială pentru viitor: Peste încă 100 de ani va mai exista România?

„Este o mare problemă. Eu mă întreb așa: Peste încă 100 de ani va mai exista România? Va mai fi? 

Avem gaze, dar cumpărăm de la ruși. Avem cupru, dar se duce în China. Industria care a fost după Revoluție a dispărut. Unde este Malaxa, Republica? Au dispărut Laminor, Dacia, Marmura.Îîn locul lor sunt niște magazine. Pădurile le avem, dar le folosesc alții.  Aur avem, dar nu-l avem în țară și atunci ce mai rămâne din România? Pământul este și el împărțit. Peste 100 de ani România va dispărea dacă nu va exista o mână forte care să-i mătrășească pe cei care nu au niciun fel de milă față de țara noastră”, spune Ștefan Grosu pentru Libertatea.
 
Pe 29 aprilie se sărbătorește Ziua Veteranilor de Război, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews