ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În România mai trăiesc aproximativ 8.000 de veterani de război. Unul dintre aceștia este sublocotenentul Ștefan Grosu, fost combatant în cel de-Al Doilea Război Mondial.

La 100 de la formarea României Mari, veteranul de război spune că are o întrebare esențială pentru viitor: Peste încă 100 de ani va mai exista România?

„Este o mare problemă. Eu mă întreb așa: Peste încă 100 de ani va mai exista România? Va mai fi? 

Avem gaze, dar cumpărăm de la ruși. Avem cupru, dar se duce în China. Industria care a fost după Revoluție a dispărut. Unde este Malaxa, Republica? Au dispărut Laminor, Dacia, Marmura.Îîn locul lor sunt niște magazine. Pădurile le avem, dar le folosesc alții.  Aur avem, dar nu-l avem în țară și atunci ce mai rămâne din România? Pământul este și el împărțit. Peste 100 de ani România va dispărea dacă nu va exista o mână forte care să-i mătrășească pe cei care nu au niciun fel de milă față de țara noastră”, spune Ștefan Grosu pentru Libertatea.
 
Pe 29 aprilie se sărbătorește Ziua Veteranilor de Război, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.