ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu mai puțin de 23 de propuneri legislative au trecut de Senat prin adoptare tacită din cauză că nu au fost dezbătute și votate până pe 27 noiembrie, termenul maxim prevăzut înainte ca inițiativele să fie trimise Camerei Deputaților.

Printre aceste legi se află și inițiativa deputatului PNL Daniel Gheorghe ce vizează instituirea zilei de 26 octombrie drept Ziua Mișcării de Rezistență Armată Anticomunistă din 1944 - 1962, Ziua Partizanilor Anticomuniști.


Pe 30 octombrie, în cadrul dezbaterii legii în comisia juridică a Senatului, social-democratul Șerban Nicolae a afirmat că partizanii anticomuniști din munți au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acțiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor țării. El a mai spus că încercarea de schimbare a stăpânului sovietic cu stăpânul american nu era cu nimic mai bună și a susținut că Stalin și Churchill au fost în egală măsură doi criminali.
 
Inițiativa legislativă adoptată de Senat va fi transmisă Camerei Deputaților, care este forul decizional.