ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Mitropolia din Iaşi se fac ultimele pregătiri pentru Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, pentru a primi sute de mii de pelerini ce vor veni să se roage la racla cu Sfintele moaşte.
 
ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a transmis, cu această ocazie, un mesaj către pelerini, care aşteaptă de un an această mare sărbătoare şi "îşi pun nădejdea într-o călătorie binecuvântată, în îmbogăţirea lor sufletească pentru ca, mai apoi, întorcându-se la viaţa lor, în familia lor, la locul de muncă, să aibă hrană pentru suflet şi pentru minte".
 
"Nădăjduim în rugăciunile Sfinţilor ca pelerinajul la sfintele moaşte să fie izvor de binecuvântare, de identificare în iubire", a spus Mitropolitul Moldovei.
 
Anul acesta, pelerinii se vor putea închina şi la moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur, precum şi ale Sfintei Mironosițe și Întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena, acestea din urmă aduse de la Mănăstirea „Simonos Petras” din Sfântul Munte Athos.