ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numeroși bucureșteni au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica Domnița Bălașa – Paraclis Patriarhal din București. Slujba a fost săvârșită de un sobor de preoți, condus de Arhim. Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Naționale. Ceremonialul liturgic s-a desfășurat cu prilejul cinstirii ocrotitorului spiritual al lăcașului de cult: Sfântul Grigorie de Nyssa.

Cuvântul a fost rostit de Pr. Asist. Dr. Nicolae Giolu de la Facultatea de Teologie din București. El a subliniat că scrierile Sfântului aduc lumină învățăturii despre Sfânta Treime. De asemenea, opera sa e foarte vastă și profundă. Sfinții Părinți de după el s-au inspirat din opera lui.

Deși a avut o viață relativ scurtă, viața lui a fost una profundă, trăită intens așa cum Mântuitorul Iisus Hristos ne îndeamnă pe toți. Cuvintele rostite de el în Biserica în care slujea și așternute pe hârtie spre mărturie generațiilor viitoare sunt nemuritoare. Fragmente din sfintele sale moaște se păstrează în câteva locuri din lume: în Serbia, Grecia. De asemenea, Dumnezeu a binecuvântat și această biserică unde slujim astăzi cu un fragment din sfintele sale moaște, a mai spus Pr. Nicolae Giolu.

Părintele Zaharia Matei, slujitor la această biserică, a mai adăugat că Sfântul Ierarh Grigorie de Nyssa este cel care ne-a învățat școala rugăciunii. Sfântul a avut o trăire aleasă și ne-a învățat despre rugăciune, contemplare, despre cunoașterea dumnezeiască atât cea naturală, cât și cea mai presus de fire, potrivit Radio Trinitas

Credincioșii participanți s-au închinat la sfintele moaște și s-au rugat Sfântului pentru ajutor.