ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Dumitru Stăniloae, unul dintre cei mai mari teologi ai secolului trecut, credea că "ateismul vine din Occident și comunismul nu este decât ultima concluzie a acestui ateism - ceea ce se vede prin lupta deschisa dusa împotriva Creștinismului." Noi vedem acum limpede însă că nu a fost comunismul "ultima concluzie" a ideologiilor moderne ateiste, provenite din Revoluția Franceză. În comunism omul era duplicitar. Acum apostazia se face de bunăvoie.

Au fost profeții despre lumea în care ne găsim deja de la Sf. Antonie cel Mare, care spunea că „Va veni vremea ca oamenii să înnebunească și când vor vedea pe cineva că nu înnebunește se vor scula asupra lui, zicandu-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”.

Neoliberalismul economic prin care toată lumea trebuie să devină dependentă de câteva mega-corporații, otrava diseminată în corpul social a Coretitudinii Politice prin care se încearcă pervertirea copiilor și distrugerea Familiei prin sexomarxism, precum și haosul politic și deja începutul Nou Război Mondial (ultimul, probabil) - abia aici avem, în toată deplinătatea, forța demonică dezlănțuită în Lume.

În plin comunism, Ion Ianolide profețea globalismul: "Când forțele satanice ajung să cucerească puterea în lume, ele își fac oștiri ca să le apere, legi care să le organizeze, ideologii care să le justifice și chiar religii că să-i înșele pe oameni." Iar Cuviosul Serafim Rose, care a văzut din epicentru direcția în care merge lumea, a mărturisit la începutul anilor '80: "Aici, în Occident, noi trăim într-un paradis al nebunilor, care oricând se poate pierde și, foarte probabil, așa se va și întâmpla. Să începem dar să ne pregătim – nu făcând stocuri de alimente sau alte lucruri, așa cum s-au apucat unii să facă în America, ci cu o pregătire lăuntrică de creștini ortodocși".
Pr. Serafim credea în prorocia Starețului Ignatie din Harbin-Manciuria, un părinte văzător cu duhul, care încă din anii `30, deci în plină perioadă stalinistă, spunea: "Ceea ce a început în Rusia se va încheia în America".

Pr. Staniloae avea un crez, anume că neamurile creștine din Est, care au trăit în tirania ateistă a comunismului, au un rol în lume: "Noi trebuie sa arătăm că Ortodoxia este viitorul omenirii."