Biserica Ortodoxă Română i-a cinstit pe 16 august pe Sfinții Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă cu cei patru fii ai săi, Constantin, Ștefan, Radu, Matei și Sfetnicul Ianache.
 
Mii de credincioși au venit marți la Biserica „Sfântul Gheorghe – Nou” din București, ctitorie a Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, unde s-au închinat la racla cu moaștele sale, ce a fost scoasă în pridvorul bisericii.

Sfânta Liturghie, la biserica de la kilometrul zero din Capitală, a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, alături de un sobor numeros de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre demnitatea Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu în păstrarea credinței.

"Constantin Brâncoveanu ne oferă un strălucit exemplu și ne lasă un mesaj foarte actual la care ar trebui să luăm aminte. Sfântul Voievod Martir ne spune celor care am auzit sau nu de el, celor care știu o parte a istoriei sale minunate sau celor care nu știu nimic despre felul cum a trăit sau cum a sfârșit el. Ne lasă o lecție exemplară spunându-ne: «Iubiți-vă țara așa cum am iubit-o eu. Iubiți-vă credința așa cum am iubit-o eu și apărați-vă credința așa cum am apărat-o eu». Acesta este mesajul pe care Sfântul Constantin Brâncoveanu ni-l oferă nouă, celor care simțim românește și iubim acest pământ", a spus Preasfinția Sa, potrivit basilica.ro.

"La împlinirea a 302 ani de la moartea mucenicească a Sfinților Martiri Brâncoveni, îl avem alături de noi pe Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la această sărbătoare atât de importantă pentru cetatea Bucureștilor. Nu întâmplător pronia divină și Sfântul Martir Constantin Brâncoveanu au hotărât ca în anul 2014, la 300 de ani de la martirizare, sfintele moaște să fie scoase la lumină.
 
Pentru că impactul a fost unul major, creștinii drept măritori au înțeles și care este jertfa Sfântului Voievod și mai ales care este mesajul lui peste veacuri: să ne păstrăm demnitatea și dreapta credință, a declarat pentru Radio Trinitas Părintele Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe – Nou”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews