ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultima perioadă s-au înmulțit cazurile în care oamenii simpli cad victime unor infracțiuni extrem de violente.

Din păcate, în tot mai multe cazuri justiția și organele abilitate (poliție, servicii speciale) au devenit complici ai infractorilor prin modul în care își desfășoară activitatea. Se poate spune că România este un sat fără câini, chiar dacă bugetele alocate instituțiilor de apărare au ajuns la sume astronomice. Ce folos, însă, dacă cetățenii nu se simt în siguranță.

Recentul caz de la Petroșani, în care un golan, fiul unui cântăreț de manele făcut vedetă de Pro TV, a snopit în bătaie o fată, după ce în prealabil a agresat-o sexual, arată slăbiciunile sistemului. Nicu Guță a primit arest la domiciliu după ce i-a spart o sticlă de bere în cap fetei. Anterior, fata a primit o palmă peste fund și a fost apucată de organele genitale de la fiul manelistului. 

O copilă de 12 ani dintr-un sat din județul Vaslui a trăit clipe de coșmar în Săptămâna Mare, când a fost sechestrată și violată de un tânăr de 17 ani, RECIDIVIST! În luna ianuarie a violat o altă femeie din comună, iar în primăvară ar fi abuzat sexual alți doi copii: un băiețel de 4 ani și o fetiță de 9 ani. Fiind minor a anchetatorii au decis cercetarea lui în stare de libertate, tânărul recunoscându-și faptele. Acum, cu trei infrațiuni sexuale la activ, Ciprian Andronic a fost lăsat din nou în stare de libertate, fără nicio măsură preventivă împotriva sa, de către Judecătoria Bârlad. 

Cazul Microsoft, în care furtul a milioane de euro a fost pedepsit în primă instață cu pedepse între un an și 6 luni și și 3 ani de închisoare, după ce infractorii au dat mită milioane de euro, este sugestiv pentru modul în care justiția se înfăptuieșțe în România.

În fața acestor decizii, infractorii se simt protejați și încurajați. Cei care dispun aceste decizii nu au nicio răspundere, iar cei care pierd sunt sunt întotdeauna cei nevinovați.