ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întrunit marți, 11 septembrie, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a discutat despre modalitățile „privind susținerea inițiativei civice a Coaliției pentru Familie de modificare a art. 48 din Constituția României, în sensul precizării că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”, se arată într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției ActiveNews.

De asemenea, ierarhii reuniți la Iași au discutat despre „Analiza propunerilor privind modificarea sau completarea textului broșurii „Familia binecuvântată”, întocmit de către Comisia canonică, juridică și pentru disciplină a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române”. Este vorba despre o broșură ce urmează a fi distribuită în toate parohiile ortodoxe românești.

Sub președinția ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Sinod au luat parte IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și PS Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al  Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.