ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din 1998 până în 2017 au emigrat între 4 și 4,5 milioane de persoane adulte, arată datele publicate de sociologul Mirel Palada.

Este vorba de un număr mult mai mare față de ceea ce se știa până acum - 3,7 milioane de oameni.

„Este vorba despre emigrați adulți fie formali (cu declarații explicite de emigrare, deci contabilizați în datele INS), fie informali (fără declarații, plecați îndeosebi după deschiderea granițelor UE în 2007)”, scrie Palada pe Facebook.

Diferența este pe seama faptului că cele 3,7 milioane români se referă doar la emigrația recentă, de factură economică și îndeosebi informală, necuprinsă în raportările oficiale, de după 2007, după deschiderea granițelor UE, mai spune sociologul.
 
Conform datelor, cei mai mulți români au plecat după intrarea României în Uniunea Europeană, moment în care s-a renunțat la vize.
 
România își „consolidează” locul 2 în topul țărilor care se confruntă cu emigrația. Siria, țară devastată de război conduce acest nefericit clasament.