ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șoferii care vor fi prinși în trafic de către polițiști la volanul mașinilor cu Inspecția Tehnică Periodică (ITP) expirată vor rămâne fără talon și fără plăcuțele cu numerele de înmatriculare și vor fi amendați, fără drept de circulație, scrie News.ro. Măsura se va aplica începând din 20 mai, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Într-un mesaj postat joi pe Facebook, MAI îi avertizează pe șoferi să verifice valabilitatea inspecției tehnice a mașinii, pentru că din 20 mai vor fi sancțiuni mai aspre.

„Din 20.05.2018, dacă sunteți surprinși în trafic cu ITP expirată polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă fără drept de circulație. Așadar, nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR... deci, mult mai complicat!”, spun reprezentanții MAI.

Același lucru este valabil și dacă mașina a fost cumpărată sau vândută, dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.

Astfel, începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică.

Certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către Poliția Rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.