ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șoferii, exasperați de circulația haotică și de lipsa de bun-simț a colegilor de trafic din Capitală, le cer polițiștilor să fie mai aspri.

Peste 16 mii de bucureșteni au rămas fără permis de conducere anul trecut, dar pe șosele încă mai sunt destui - pericol public.

Doi șoferi opresc în fața zebrei, al treilea trece în mare viteză și lovește în plin pietonul care traversa. Asemenea accidente se repetă la nesfârșit, spun polițiștii. Neacordarea priorității pentru pietoni este motivul pentru care aproape opt mii de șoferi din București rămân în fiecare an fără permis de conducere. Din cauza lor, aproape 60 de oameni mor pe străzile Bucureștiului și câteva sute ajung la spital, victimele celor 800 de accidente din fiecare an. 

Topul greșelilor majore este completat de „conducerea sub influența băuturilor alcoolice, trecerea la culoarea roșie a semaforului, precum și depășirea limitei legale de viteză”, spune Laura Snae, purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliție Rutieră București. 

Peste o mie de vitezomani periculoși au fost trași pe dreapta anul trecut și de trei ori mai mulți au fost găsiți băuți la volan, potrivit digi24.ro.

Șoferii le cer polițiștilor să fie mai severi:

* "În primul rând cred că se dau mult prea ușor carnetele. Din cei care conduc acum, le-aș lua la 60% carnetul".

* "Nu se respectă reguli elementare, se intră pe refugiile de tramvai, se conduce agresiv".