ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de oameni au sărit în ajutorul unei familii din Recea, județul Brașov, după ce un incendiu a mistuit joi noapte acoperișul casei în care locuiau.

Rude, prieteni și vecini au renunțat la tot în acest weekend și au muncit din greu pentru a reface acoperișul unei case. Duminică acoperișul a fost gata.

Pe o pagină de Facebook a fost postat un mesaj despre acest lucru: 

„În Țara Făgărașului joi noaptea a ars o casă. Casa nou construită de Alex, Tina și Viorel, în Recea! Azi e duminică și casa e acoperită. Cândva maestrul Caltia ne povestea despre ce însemna forță comunității pe vremuri. Ne emoționăm de fiecare data când ne spune cum tot satul participa la ridicarea unei case în 7 zile. Noi, ăștia mai tineri oleacă, nu am prins energia generată de o comunitate care își unește efortul pentru a da o mână de ajutor unor semeni. Până azi, când peste 40 de oameni (rude, vecini, prieteni) și-au dedicat un weekend pentru a șterge urmele lăsate de un incendiu cumplit! Lumina aprinsă de această întâmplare e mai puternică deca flacăra nimicitoare de joi.
  
Așa e și cu țara asta. E zguduită din temelii. Dar avem puterea să o reclădim. Stă în puterea noastră să ne apucăm de reconstruit...”, se arată în postarea de pe contul Țara Făgărașului. 

Acoperișul casei a luat foc în jurul orei 3.00, îm noaptea de joi. Focul s-a extins pe o suprafață de 250 de metri pătrați, dar pompierii au reușit să salveze parterul locuinței.

Incendiul ar fi izbucnit de la un cablu electric neizolat corespunzător.