ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României nu va introduce stagiul militar ogbligatoriu, dar un stagiu de voluntariat în armată ar putea fi posibil în viitor.

66% dintre votanţii unui sondaj iniţiat de ActiveNews sunt pentru înfiinţarea unui astfel de stagiu. 18% au votat pentru menţinerea actualului sistem, în timp ce 12% ar fi de acord cu voluntariatul dar ar dori ca statul să-i răsplătească într-un fel sau altul pentru acest serviciu. 

Această măsură a fost anunţată iniţial de către Gabriel Oprea. "Tinerii care dovedesc și un spirit patriotic în acest context, care doresc să facă armata, statul să-i recompenseze prin scutirea de taxe,  impozite sau alte forme de cointeresare. S-au făcut sondaje care au scos în evidență că foarte mulți tineri vor să se pregătească pentru a deveni bărbați, din respect pentru armată, pentru ei și vor să facă armata. Susțin total revenirea la această formă, atenție, voluntar și cu forme de recompensare din partea statului român. Ar fi vorba de câteva zeci de mii", a declarat vice prim-ministrul.