ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul României, PF Părinte Daniel, este pe primul loc în topul încrederii românilor, conform sondajului realizat pe siteul ActiveNews.ro.

La întrebarea „În care dintre următoarele personalități publice aveți cea mai mare încredere?”, 34% dintre participanți l-au indicat pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Pe locul 2, la mare distanță se află șefa DNA, Laura Codruța Koveși, cu 15% dintre voturi. La doar 2 voturi în spatele procuroarei DNA, se află președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, primul politician din top.

Pe locul 4 este președintele Iohannis, cu 13%, iar pe locul 5 este premierul Grindeanu cu 9% dintre opțiuni. Urmează apoi președintele Camerei Deputaților, cu 7%, urmat de președintele CCR, Valer Dorneanu, cu 3%. Pe ultimele locuri se situează Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu cu 2% și șeful SRI, Eduard Hellvig, indicat de doar 1%.

Sondajul s-a desfășurat în perioada 5 - 19 mai, exprimându-și votul 6.536 de români.