Mariana Ciucă, sora studentei Aura Ion, decedată în tragicul accident aviatic din Apuseni, a declarat pentru B1 TV, în cadrul emisiunii ”X-Press” moderată de Sabin Orcan, că este foarte grav ce se întâmplă în România, explicând că în ultimele 18 luni au fost 3-4 accidente aviatice.

"Raed Arafat eşuează în mod tragic când vine vorba despre tragediile aviatice din zone greu accesibile", acuză sora Aurei Ion. 

Aceasta a atras atenţia că, în cazul dispariţiei planorului care a decolat de pe Ghimbav, este pentru a treia oară în ultimele 18 luni când statul se arată neputincios în gestionarea unor astfel de incidente aviatice grave.

"În ultimele 18 luni au fost circa trei, patru accidente aviatice. (...) Nu se dorește aflarea adevărului. Suntem blocați în momentul de față. Se dorește îndreptarea crimei (cazul accidentului din Apuseni) către cei care au murit, dar nu este corect. Vedem că sunt nereguli la nivel intern. Nimeni nu vrea să își asume responsabilitatea", a precizat Mariana.

Familia Aurei Ion a fost despăgubită de compania de asigurări Omniasig cu suma de 287.500 euro, conform poliței.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews