ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mariana Ciucă, sora studentei Aura Ion, decedată în tragicul accident aviatic din Apuseni, a declarat pentru B1 TV, în cadrul emisiunii ”X-Press” moderată de Sabin Orcan, că este foarte grav ce se întâmplă în România, explicând că în ultimele 18 luni au fost 3-4 accidente aviatice.

"Raed Arafat eşuează în mod tragic când vine vorba despre tragediile aviatice din zone greu accesibile", acuză sora Aurei Ion. 

Aceasta a atras atenţia că, în cazul dispariţiei planorului care a decolat de pe Ghimbav, este pentru a treia oară în ultimele 18 luni când statul se arată neputincios în gestionarea unor astfel de incidente aviatice grave.

"În ultimele 18 luni au fost circa trei, patru accidente aviatice. (...) Nu se dorește aflarea adevărului. Suntem blocați în momentul de față. Se dorește îndreptarea crimei (cazul accidentului din Apuseni) către cei care au murit, dar nu este corect. Vedem că sunt nereguli la nivel intern. Nimeni nu vrea să își asume responsabilitatea", a precizat Mariana.

Familia Aurei Ion a fost despăgubită de compania de asigurări Omniasig cu suma de 287.500 euro, conform poliței.