ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul Sorin Lavric spune că mai periculoasă decât Covid-19 este isteria mediatică formată în jurul acestei epidemii și că propriile noastre tare patologice sunt mai de temut decât coronavirusului.

Într-un interviu acordat revistei Q Magazin, profesorul Lavric afirmă că trăiște cu impresia „că o conjurație a mass-mediei și-a pus în gînd să-i aducă pe oameni la un prag de isterie obștească. Iar de isteria aceasta s-au molipsit politicienii, dovadă tonul prăpăstios cu care se adresează fiecare națiunii lui. Oriunde te întorci, nu auzi vorbindu-se decît de o temă: pandemia”. 

„Eu nu cred în virulența mortală a acestei epidemii, o virulență care, din cauza presei, a ajuns să fie percepută ca o plagă trimisă de Dumnezeu pentru păcatele omenirii. Cei care dau ortul popii nu mor din cauza virusului, ci din pricina unor boli prealabile, cărora virusul, pe fondul căderii imunității, le sporește simptomele. Dar nici un om sănătos nu va muri în urma infestării directe cu virusul. Dacă românii ar înțelege acest  lucru, ar dormi mai liniștiți și nici nu s-ar mai repezi să golească magazinele. Nu virusul ne ucide, ci tarele patologice pe care le avem deja. E ca și cum dacă, aș ciupi de ureche un cardiac cronic care va muri peste trei zile de infarct, voi declara că el a murit din cauza ciupitului. Nu există o relație cauză-efect între infestarea cu coronavirus și decesul unui pacient”, a declarat el.

În opinia sa, solidaritatea națională va fi pusă la încercare abia mai târziu, „cînd vom intra într-o triplă criză: socială, economică și financiară”.

Profesorul Lavric avertizează că „Statele din Europa vor intra în faliment nu din cauza virusului, ci a sufocării complete a vieții sociale. Ce trăim azi nu au mai apucat decît bunicii noștri în timpul ultimului Război Mondial. Dar cauza nu e pandemia, a cărei patogenie e exagerată pînă la pragul hiperbolei macabre, ci blocarea vieții sociale din cauza psihozei. Ce ne doboară nu e un microb, ci psihicul nostru adus în pragul surescitării apocaliptice”.

În ceea ce-i privește pe liderii români de azi, Sorin Lavric spune despre Klaus Iohannis că este „o marionetă”.

„Fiindcă sînt un intelectual conservator, nu am cum să-l privesc cu ochi buni pe președinte. De curînd Klaus Johannis a primit premiul „Coudenhove-Kalergi" din partea Uniunii Europene. Austriacul Kalergi a fost încă din perioada interbelică inițiatorul planului de corcire a popoarelor europene de rasă albă cu alogeni aduși de peste tot din lume: scopul era formarea unui om nou al cărui fenotip să aibe trăsăturile vechilor egipteni, deci un hibrid cu pielea închisă la culoare, din care trăsăturile ariene să lipsească. Planul e în plină desfășurare de la summitul de la Marakesch din 2019, iar președintele nostru e o marionetă a cărei perseverență în punerea în pratică a planului Kalergi i-a adus premiul omonim. Se pare că vrea să-i facă concurență Angelei Merkel, a cărei hotărîre de a deschide granițele Germaniei în fața invaziei arabe în septembrie 2015 a preschimbat-o în cel mai malefic cancelar german de care au avut parte nemții după al Doilea Război Mondial”, a precizat el pentru sursa citată.