ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Oprescu a fost eliberat din Arestul Central al Poliţiei Capitalei și plasat în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis cererea de înlocuire a măsurii preventive, edilul având interdicţie să ia legătura cu martorii şi inculpaţii din dosarul în care este acuzat de corupţie.

 El a spus că primul lucru pe care îl va face după ce va ajunge acasă va fi o injecție cu insulină.

"În primul rând, le doresc să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut. În al doilea rând, am de gând să-mi văd de sănătate. De problemele juridice or să se ocupe domnii avocați. Primul lucru pe care o să-l fac când ajung acasă? Sincer, îmi fac insulină", a declarat Oprescu. 

 

Primarul suspendat al Capitalei a avut câștig de cauză la Curtea de Apel Bucureşti, care a admis contestaţia formulată de acesta după ce, în 21 octombrie, Tribunalul Bucureşti i-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv, luată în 6 septembrie, cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

În cele 30 de zile de arest la domiciliu, Sorin Oprescu va trebui să se supună restricţiilor stabilite, astfel că acesta trebuie să se prezinte în faţa procurorilor şi judecătorilor ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu infractorii şi martorii din dosar şi, conform deciziei instanţei, "să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere".

Judecătorii au mai stabilit că instanţa îi poate permite lui Sorin Oprescu să părăsească imobilul în care va sta în arest, "pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale acestuia, în baza unei cereri scrise şi motivate".

Sorin Oprescu este obligat să anunţe poliţiştilor care se vor ocupa de supravegherea sa, procurorilor şi judecătorilor, situaţia de urgenţă şi motivele întemeiate când, fără permisiunea organului judiciar, părăseşte imobilul pe o durată de timp strict necesară.