ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Complexurile hoteliere Lebăda și Sulina din Delta Dunării, aparținându-i omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat definitiv, în luna februarie, la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind devalizarea Fondului Național de Investiții, și de la care trebuie confiscate și aproximativ 13 milioane de dolari, au fost vândute de Fisc, pentru suma totală de 19,5 milioane lei. Vîntu petrecea mare parte din timp în Deltă, având aici inclusiv întâlniri cu politicieni.

Pentru complexul Lebăda de pe brațul Sulina, în suprafață totală de aproape 4 hectare, prețul de pornire a licitației a fost fixat la 1,6 milioane euro, iar pentru complexul Sulina, de 1,4 hectare, prețul cerut a fost de 946.836 euro.

În februarie acest an, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Sorin Ovidiu Vîntu la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind devalizarea Fondului Național de Investiții, instanța dispunând și confiscarea de la omul de afaceri a aproximativ 13 milioane de dolari. Vîntu este în penitenciar din iulie 2016, când a fost condamnat definitiv la șase ani și două luni de închisoare în dosarul privind devalizarea societății Petromservice.