ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele Mihai a fost condus sâmbătă pe ultimul drum. Ultimul Rege al României a fost înhumat în Noua Catedrală din Curtea de Argeș, alături de soția sa, Regina Ana. La înmormântarea Regelui au fost intonate imnul de stat și imnul regal și au fost trase salve de tun.

Monarhi din aproape toate casele regale din Europa au fost prezenți la funeraliile regelui Mihai. Prințul Charles, Regele Juan Carlos I al Spaniei și Regina Sofia a Spaniei au fost la Palatul Regal, în sala Tronului.

Sorin Ovidiu Vîntu a comentat acest eveniment precizând că în acea zi a văzut „o Românie plină de măreție, de fast, de culoare și de precizie”

„S-a fost întronat pentru a treia oară

Ziua înmormântării Regelui Mihai mi-a arătat o Românie pe care nu am cunoscut-o. O Românie plină de măreție, de fast, de culoare și de precizie. Pentru o zi am văzut o țară în care mi-ar fi plăcut să trăiesc. A fost ziua în care România a redevenit regat, iar Regele Mihai s-a fost întronat pentru a treia oară. E ziua în care simbolurile identitare ale acestei țări au revenit cu atâta intensitate, încât eu, care credeam că nimic nu mă mai poate atinge, am fost zguduit până în temelii. A trebuit să moară un rege pentru ca în România să renască ideeea de regalitate.”, a scris Sorin Ovidiu Vîntu pe contul său de Facebook.