ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După lecturarea a zeci de mii de documente, analize, studii, articole am ajuns la concluzia că (aproape) toate teoriile și dezvăluirile care apar pe piață și sunt clasificate drept „teorii ale conspirației”, sunt reale. Dar că având presa în mâna lor, cei vinovați de relele dezvăluite, adică construcțiile financiaro-politico-militare naționale și, mai, ales internaționale, expediază aceste acuzații sub eticheta de mai sus, ironizând, ridiculizând, degradând informația care ajunge la opinia publică.

Sunt multe de spus și de scris despre activitatea criminală la nivel global a lui Soros. La noi, ca peste tot de altfel, în spațiul public acuzațiile împotriva acestui malefic personaj sunt trecute la „teoria conspirațiilor” și astfel decredibilizate pentru multă lume. Chiar șeful statului, președintele Iohannis,  și-a exprimat această convingere. Trimiterea în derizoriu a acuzațiilor privindu-l pe Soros, o practică și unii dintre bravii noștri intelectuali de marcă, mulți dintre ei sugând cu multă aplicație la surse de finanțare, care vin dinspre fundațiile și asociațiile acestuia sau susținute de acesta, sau dinspre UE, parteneră a lui Soros în activități progresiste de tipul LGBTismului, promovării avortului și migrației de masă.  Asupra „amprentei” lui Soros în România, de la nivelul Cotroceniului și până la ong-urile care configurează societatea noastră voi reveni într-o analiză viitoare.

În cele ce urmează nu voi arăta legăturile lui Soros cu organizațiile și persoanele organizatoare ale violențelor din 2016 împotriva susținătorilor lui Trump și adunărilor în care candidatul trebuia să se întâlnească cu aceștia, sau ale violențelor continue de după investirea lui Trump, a așa-zisului marș al femeilor, a Zilei fără femei, sau multor altor acțiuni și evenimente violente, de subminare a autorității statului, sau a măsurilor noii administrații. Toate aceste acuzații pot fi, și au fost, copios susținute cu dovezi în presa ne-progresistă și pe net.

Vă voi prezenta în schimb, două luări de poziție, în sensul acuzării lui Soros, din partea unor grupuri în seama cărora e mai greu, aproape imposibil, să așezi eticheta de „teorie a conspirației”.

Dallas, 16 septembrie 2016

În 16 septembrie 2016, sergentul Demetrick Pennie de la poliția din Dallas, președinte al Dallas Fallen Officer Foundation (Fundația polițiștilor căzuți la datorie), a depus în numele „polițiștilor și altor persoane din forțe de ordine de toate rasele și etniile”  o plângere federală împotriva mai multor instituții, organizații și persoane pentru „incitarea” la revolte rasiale și violențele implicate de acestea. Alături de fostul președinte Obama, de Hillary Clinton, fostul procuror general Eric Holder, de organizații rasiste ale negrilor și musulmanilor și de șefii acestora, în plângerea  de 66 pagini este acuzat și George Soros.

Acuzațiile aduse celor nominalizați în documentul fundației polițiștilor merg de la „incitarea repetată a susținătorilor lor și a altora de a se angaja în amenințări și atacuri” împotriva poliției, care au culminat cu omorârea a 5 polițiști și rănirea a altor 9 în iulie 2016 chiar în Dallas; acuzarea lui Obama și a lui Hillary pentru susținerea comportamentelor violente ale Black Lives Matter (una dintre organizațiile acuzate); până la acuzarea lui Soros de a fi „finanțatorul Black Lives Matter și al altor organizații cu scopul de a incita la război rasial” și de a susține violența împotriva albilor și evreilor. Mai multe aici:
 

Washington, 14 martie 2017

Șase senatori ai SUA, printre care și fostul candidat prezidențial Ted Cruz, au trimis noului secretar de stat Rex W. Tillerson o scrisoare în care se vorbește și despre implicarea lui Soros în subminarea puterii și favorizarea unei agende pur progresiste în alte state. Iată paragrafele semnificative:

După cum, fără îndoială știți, Macedonia a fost implicată într-un proces de construire a guvernului de coaliție după alegerile din decembrie 2016. Din nefericire, am primit rapoarte credibile despre faptul că, în ultimii câțiva ani, misiunea SUA a intervenit direct în politica partidelor din Macedonia, ca și în configurarea mediului de presă și al societății civile, favorizând grupurile politice de stânga. Considerăm aceste rapoarte neplăcute și chiar extrem de problematice.

O mare parte din activitatea din Macedonia avută în vedere a fost efectuată în această perioadă prin fonduri USAID acordate unor entități de implementare cum ar fi Foundation Open Society a lui George Soros. .... s-a permis lui Open Society – Macdeonia ca ajutorul nostru extern, provenind de la plătitorul de taxe, să fie folosit de aceasta pentru a impune o agendă progresistă și a susține stânga politică. ... Suntem deosebit de îngrijorați de promovarea unor politici care sunt controversate chiar și în țara noastră și au potențialul de a afecta relațiile noastre cu cetățenii statelor beneficiare.

Această problemă nu se limitează la Macedonia, ci pare a fi un model de activitate îngrijorătoare în această regiune volatilă. Lideri respectabili din Albania au plângeri similare despre diplomații USA și despre organizațiile susținute de Soros. Foundation Open Society – Albania și experții săi au creat controverstul Strategy Document for Albanian Judicial Reform. Acești lideri cred că aceste „reforme” au scopul de a da primului ministru și guvernului de stânga controlul complet asupra puterii judecătorești...

... este tulburător că acest comportament pare să fie devenit o problemă a multora dintre ambasadele noastre, misiunile AID și reprezentanțele diplomatice din întreaga lume. În mod continuu, lideri străini care au vizitat Washingtonul și-au exprimat preocuparea despre cum sunt folosite contraproductiv fondurile contribuabililor americani. Situațiile din Albania și Macedonia sunt numai exemplele ultime ale acestora, dar am luat cunoștință de multe alte astfel de preocupări din America Latină și din Africa.

Scrisoarea este semnată de senatorii Michael S. Lee, Thorn Tills, Ted Cruz, James M Inhofe, David A Perdue, Bill Cassidy și poate fi citită în pdf, împreună cu scrisorile acestora către ambasadorul din Macedonia aici

Și citind-o, nu vă revin în minte secvențe similare cu organizații „democratice” din România (susținute printre altele și cu, sau numai cu bani dinspre Open Society și alte organizații fanion ale lui Soros) cu strategii, programe, cu amenințări din arsenalul progresist corect politic de „discriminare”, „xenofobie”, „fascism” și „rasism” , cu incitări la ură, dezbinare, disoluție, anarhie, cu impunerea arbitrară a unor politici educaționale (educația sexuală), politicilor diversității (LGBTismul, concret parada gay, parteneriatul civil, căsătoria homosexuală), a politicilor migraționiste, a abandonării identității și „naționalismelor”? Voi reveni.