Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Iași dorește să construiască o a doua casă pentru încă o familie aflată în situație de risc, după ce lucrările la o locuință pentru o familie din mediul rural se apropie deja de sfârșit. În acest sens, studenții ortodocși ieșeni organizează pe 7 noiembrie un spectacol folcloric caritabil, cu invitați de marcă, fondurile obținute din vânzarea biletelor urmând să fie folosite la ridicarea unei case pentru o familie defavorizată din județul Botoșani.

„Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, va organiza în data de 7 noiembrie 2019, un spectacol caritabil ce va avea ca invitați speciali artiști de renume din lumea folclorului românesc: Maestrul Nicolae Botgros împreună cu Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, Petrică Mîțu Stoian, Ionuț Fulea, Constantin Bahrin, Grigore Gherman, Angelica Flutur, Lidia Bejenaru, Ioana Căpraru, Lilia Roșca.

Spectacolul va fi evenimentul principal al Campaniei „Împreună ridicăm o casă”, prin care voluntarii ASCOR Iași doresc să ridice o casă pentru familia Tipisca din satul Pleșani, comuna Călărași, județul Botoșani, identificată cu ajutorul Părintelui Andrei Toplicean de la Parohia Pleșani. Familia se află în situație de risc, cu trei copii, dintre care doi cu probleme de sănătate (diagnosticați cu Hidrocefalee). Conform anchetei sociale, casa acestei familii se află în stare avansată de degradare, în proporție de 90%. Locuința nu este racordată la rețeaua de energie electrică, iar încălzirea se face cu lemne. În respectiva locuință sunt în prezent 7 persoane, întrucât alți doi frați ai mamei nu au unde să locuiască.

Luna aceasta, ASCOR Iași va finaliza o altă casă pentru o familie din satul Glodenii Gândului, comuna Țibănești, județul Iași. 

Spectacolul va avea loc la Centrul de evenimente AGORA din Iași, joi, 7 noiembrie 2019, începând cu ora 17:30. Rezervarea locurilor se poate face la următoarele contacte: Andrei M. – 0756 277 365, Ana Maria B. – 0742 844 415”, se arată într-un comunicat remis ActiveNews de ASCOR Iași. 

Cei care doresc să rezerve din timp bilete sau măcar să facă o donație pot accesa adresa de contact a asociației. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews