ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Iași dorește să construiască o a doua casă pentru încă o familie aflată în situație de risc, după ce lucrările la o locuință pentru o familie din mediul rural se apropie deja de sfârșit. În acest sens, studenții ortodocși ieșeni organizează pe 7 noiembrie un spectacol folcloric caritabil, cu invitați de marcă, fondurile obținute din vânzarea biletelor urmând să fie folosite la ridicarea unei case pentru o familie defavorizată din județul Botoșani.

„Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, va organiza în data de 7 noiembrie 2019, un spectacol caritabil ce va avea ca invitați speciali artiști de renume din lumea folclorului românesc: Maestrul Nicolae Botgros împreună cu Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, Petrică Mîțu Stoian, Ionuț Fulea, Constantin Bahrin, Grigore Gherman, Angelica Flutur, Lidia Bejenaru, Ioana Căpraru, Lilia Roșca.

Spectacolul va fi evenimentul principal al Campaniei „Împreună ridicăm o casă”, prin care voluntarii ASCOR Iași doresc să ridice o casă pentru familia Tipisca din satul Pleșani, comuna Călărași, județul Botoșani, identificată cu ajutorul Părintelui Andrei Toplicean de la Parohia Pleșani. Familia se află în situație de risc, cu trei copii, dintre care doi cu probleme de sănătate (diagnosticați cu Hidrocefalee). Conform anchetei sociale, casa acestei familii se află în stare avansată de degradare, în proporție de 90%. Locuința nu este racordată la rețeaua de energie electrică, iar încălzirea se face cu lemne. În respectiva locuință sunt în prezent 7 persoane, întrucât alți doi frați ai mamei nu au unde să locuiască.

Luna aceasta, ASCOR Iași va finaliza o altă casă pentru o familie din satul Glodenii Gândului, comuna Țibănești, județul Iași. 

Spectacolul va avea loc la Centrul de evenimente AGORA din Iași, joi, 7 noiembrie 2019, începând cu ora 17:30. Rezervarea locurilor se poate face la următoarele contacte: Andrei M. – 0756 277 365, Ana Maria B. – 0742 844 415”, se arată într-un comunicat remis ActiveNews de ASCOR Iași. 

Cei care doresc să rezerve din timp bilete sau măcar să facă o donație pot accesa adresa de contact a asociației.