ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 410.000 de copii vor beneficia din partea statului român de un sprijin de 500 de lei pentru preșcolarii și elevii din familii cu probleme materiale. „Orice sprijin acordat acestor copii este benefic. România încă se luptă cu o rată a abandonului școlar extrem de ridicată, iar 41% dintre copiii țării încă trăiesc în sărăcie”, a transmis Gabriela Firea.

Totodată, guvernul și-a asumat ca mai puțin cu 500.000 de copii în risc de sărăcie și excluziune socială să fie în România până în anul 2030.

Este principala țintă asumată de România în planul de acțiune al Garanției pentru Copii, instituită la nivel European tocmai pentru scăderea numărului de copii care nu au ce mânca sau care renunță la școală din cauza situației materiale, anunță Gabriela Firea pe pagina sa de facebook felicitându-și colegii de partid din guvern, conform ȘtiripeSurse.

„A fost o muncă susținută a foștilor mei colegi din Ministerul Familiei și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Planul de acțiune pentru implementarea Garanției pentru Copii a fost lucrat de specialiștii ANPDCA împreună cu organizațiile neguvernamentale active în domeniul protecției drepturilor copiilor.”, a afirmat Gabriela Firea.

„Garanția pentru copii va contribui la sprijinirea celor mai vulnerabili dintre copii, prin oferirea de servicii de educație timpurie și îngrijire, prin oferirea unei mese sănătoase în cadrul școlii, a unor servicii de sănătate sau prin asigurarea unor condiții de locuire adecvate.”, a mai spus ea, potrivit surselor citate.