ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Starețul Mănăstirii Prislop, județul Maramureș, părintele Celestin Ceușan, a fost eliberat din funcție și mutat disciplinar la altă mănăstire după apariția unei discuții cu conținut homosexual pe o rețea de socializare între acesta și un fost călugăr.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că ancheta de la Mănăstirea Prislop este în desfășurare.

În cazul în care împotriva părintelui Celestin se vor aduce probe agravante, acesta ar putea fi caterisit.

„Mi s-a comunicat de la Episcopia Maramureșului și Sătmarului că fostul părinte stareț al Mănăstirii Prislop, Celestin, a fost audiat, miercuri, de către autoritățile bisericești de la Baia Mare și s-a decis scoaterea lui din mănăstire, i s-a luat atribuția de stareț, a rămas simplu monah, și a fost mutat disciplinar la o altă mănăstire. Părintele Celestin a recunoscut că a fost implicat în acel dialog incriminatoriu pentru el. E un început de anchetă, cercetarea continuă și dacă se adună și alte probe agravante împotriva sa, pedeapsa poate să meragă până la caterisire. Va fi, probabil, rechemat, se va discuta cu el, dialogul în care a fost implicat este unul descalificant pentru el. Sancțiunea finală nu s-a dat, urmează”, a spus Bănescu pentru Mediafax.

Sancțiunea în cazul fostului stareț de la Mănăstirea Prislop a fost dată după ce în presă a apărut o discuție cu conținut homosexual purtată de acesta pe o rețea de socializare cu un fost călugăr.