ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a înregistrat anul trecut 97 de victime în accidente rutiere la fiecare un milion de locuitori și ocupă locul doi în Uniunea Europeană la acest capitol, doar Bulgaria depășindu-ne.cu 99 de decese.

Situația s-a agravat cu 1% comparativ cu 2015, când au încetat din viață 95 de persoane la un milion de locuitori.
La nivelul Uniunii Europene s-au înregistrat anul trecut 50 de decese la milionul de locuitori, în scădere cu 2% fata de 2015, astfel că în România numărul de victime este de aproape două ori mai mare.
 
Numărul total de decese în UE a fost de 25.500, iar alte 135.000 de persoane au fost grav rănite în urma accidentelor.

Potrivit datelor comunicate la nivelul Uniunii, 55% dintre victime s-au înregistrat pe drumuri rurale, 37% în zone urbane și doar 8% pe autostrăzi. În funcție de mijlocul de transport, aproape jumătate din tre victime (46%) se aflau într-o mașină, 21% erau pietoni, iar 14% erau motocicliști, în timp ce bicicliștii au "revendicat" o cotă de 8%.

Principala cauză pentru numărul ridicat de accidente mortale e lipsa de infrastructură, în special lipsa autostrăzilor

Aceste statistici înfiorătoare se întâmplă în condițiile în care România se înregistrează 248 mașini la mia de locuitori, cea mai scăzută rată din Europa!