ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare, care se află în parcul Șipote din municipiul Suceava, a fost vandalizată la numai câteva luni de la restaurare, anunță Adevărul, citat de Basilica.

Din basorelieful scenei bătăliei de la Vaslui, inserat în soclul statuii, a fost extrasă o sabie. Totodată, pe monument au fost găsite urme de graffiti.

Sabia a fost descoperită, în apropierea statuii, de un polițist aflat în timpul liber, care a predat-o celor de la Patrimoniu, a declarat pentru Adevărul purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, Ionuț Epureanu.

Statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt se află în apropierea Cetății de Scaun a Sucevei și are o înălțime totală de 23 de metri, fiind cel mai mare monument de acest gen din țară. Monumentul din bronz a fost realizat de sculptorul Iftimie Bârleanu, fiind inaugurat la 16 septembrie 1977. Amplasarea acestuia a fost făcută în așa fel încât să poată fi vizibil din orice punct central al municipiului Suceava.