ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tudor Constantinescu, patronul grupului Chocolat, a fost reţinut în această dimineaţă, afaceristul fiind acuzat că este coordonatorul unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acesta ar fi folosit un soft pentru casele de marcat prin care una plătea clientul, iar altceva era raportat către stat. Procurorii se aşteaptă ca prejudiciul în acest caz să fie cu mult peste zece milioane de euro, întrucât softul este vândut în România din 2006. Peste 100 de persoane au fost ridicate pentru audieri, iar mai multe cluburi sunt acum închise.

”De exemplu, pentru o şampanie care costa 500 de lei clientul primea bon fiscal pentru suma plătită, dar, în paralel, în casa de marcat produsul era înregistrat cu doar 170 de lei. La finalul lunii patronii raportau la fisc cea mai mică sumă”, conform corespondentului Digi24.

Percheziţii au fost şi la cluburile Fratelli, Le Club, Biutiful, dar şi la restaurantele Trattoria Il Calcio. Potrivit unor oficiali din DIICOT, vizați de această anchetă sunt și patronii acestor restaurante, Gino Iorgulescu și Cosmin Olăroiu. Procurorii au verificat 43 de imobile, de unde au ridicat saci întregi cu documente, calculatoare şi case de marcat.

Pe pagina sa oficială de Facebook, patronul Chocolat a anunţat că va colabora cu anchetatorii, pentru a demonstra că e nevinovat. În plus, el le cere iertare clienţilor.

Înainte de a fi ridicat de procurorii DIICOT, Tudor Constantinescu s-a plâns într-un interviu acordat unei publicaţii cu profil economic, că este controlat prea des de autorităţile statului.

„90% din timpul meu este investit în această afacere. Am ajuns să dorm precum copiii. Mă trezesc din 3 în 3 ore şi plâng de frumuseţea vieţii antreprenoriale. În ultimele 6 luni am avut 32 de controale. Asta este frustrarea mea. Parcă vor să te distrugă, în loc să te ridice”, spunea patronul Chocolat.