ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea anti-fumat e din nou în dezbatere în Comisia de Sănătate din Parlament pentru modificări. Inițiatorii doresc ca fumatul să fie permis în anumite localuri. 

Fumatul pasiv este, de fapt, dușmanul pe care legea a încercat să îl elimine, iar acum se fac presiuni mari, chiar dacă liderul PSD, Liviu Dragna, a spus clar că legea nu se va modifica.
 
Propunerile de modificare au în vedere ca „fumătorii să se poată constitui în asociații sau cluburi de fumători care pot amenaja spații speciale destinate exclusiv fumatului și activităților asociate fumatului” sau eliminarea sintagmei „exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaționale”, deschizând astfel posibilitatea de amenajare a spațiilor de fumat și în alte spații natural accesibile publicului, precum baruri sau restaurante.
 
Fumătorii pot renunță la acest viciu pe cale medicală. De 30 ani, există mijloace mmecanice pentru a stimula producția de serotonină. Prin cîteva înțepături pe suprafață urechii, neuro-transmițătorii pot comanda creierui să livreze cantități importante din acest hormon. Practica neinvazivă se numește auriculoterapie și este la mare căutare în Europa de Vest.

V-ați întrebat vreodată de ce într-un pachet sunt 20 de țigări? O țigară ridică nivelul serotoninei (hormonul fericirii) pentru 40 de minute. Cum scade hormonul, cum apare poftă de încă o repriză de fumat. Un pachet asigura, așadar, 13 ore - o zi întreagă, dacă excludem somnul.