ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recentele atentate teroriste care au zguduit Europa au născut reacții decise din în toate colțurile Bătrânului Continent.
Un strigăt se naște de la Est la Vestul continentului, un apel la trezirea la realitate a politicienilor care conduc destinele a zeci de milioane de oameni.

Un astfel de mesaj a lansat și scriitorul român Alexandru Petria, care în câteva cuvinte a sintetizat ceea ce se întâmplă în Europa: dictatura minorităților, politicianism, involuție.

Iată textul:

„Când am intrat în U.E., am intrat și pentru principiul liberei circulații a persoanelor. Dar al celor din interiorul Uniunii, nu să acceptăm sute de mii de imigranți, veniți din state care n-au nimic comun cu civilizația europeană, cu credințele noastre. Că s-a trezit cancelarul Germaniei, Angela Merkel, să-i invite în Europa a fost un abuz. N-a mandatat-o nimeni, n-avea drept să vorbească în numele tuturor statelor. Și dacă i-a chemat, n-avea decât să-i ducă în Germania. Nu inviți pe nimeni acasă la tine, ca să-i cazezi la vecini.

Am intrat în U.E. considerându-l un spațiu al libertății, democratic. Nu un loc unde să predomine dictatura minorităților, cum e în prezent. Nu pentru dreptul homosexualilor la căsătorie, ca apoi să adopte copii și alte cretinii. Dacă alții se autodistrug, ar fi o prostie să acceptăm și noi, stând ca fleții. Să nu uităm, legea românească interzice relocările de populații.
 
„Sunt foarte sceptic referitor la omul de mâine, după cât de laș, de netot, de naiv, de ușor de îmbrobodit, de nătărău ni se arată astăzi. Europa de azi, Occidentul oferă un spectacol de nerozie și de îndobitocire, cum rareori a mai fost din secolul IV încoace. Și ăștia să realizeze amplitudinea ființei? Aida-de ! Vor realiza amplitudinea sclaviei, către care au făcut deja pași mari ." - spunea N. Steinhardt, cu mai bine de 30 de ani în urmă. Câtă dreptate a avut!”a scris Alexandru Petrina pe pagina personală de socializare.
 
Alexandru Petria este născut în 1968 la Dej, în județul Cluj. A publicat: "Neguțătorul de arome”(1991, poeme), "33 de poeme”(1992) și "La ce bun poeții…”(colectiv, interviuri) și al romanului "Zilele mele cu Renata”, apărut în 2010 la editura bucureșteană Tritonic. În pregătire, volumul de versuri "Masochistul”. Colaborări sporadice la toate revistele revistele literare importante.