ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite ale Americii s-au angrenat, în săptămânile trecute, într-o dezbatere a cărei temă pare neverosimilă: ar trebui ca toaletele să rămână, ca și până acum, pe sexe, sau ar trebui să fie "neutre" din punct de vedere al genului?

Cu alte cuvinte, un bărbat care spune că se consideră femeie are dreptul să folosească toaleta femeilor? Sigur că această întrebare ar fi părut absolut șocantă acum 10-15 ani, dar acum nu mai este cazul. Așa cum se întâmplă de-obicei, o astfel de discuție a născut o adevărată Cutie a Pandorei.

Ideologia genului sau teoria de gen susține că o sexul biologic al persoanei nu contează, ci doar identitatea de gen pe care acea persoană și-o asumă. Conform acestei ideologii, nu există doar două genuri, masculin și feminin, ci foarte multe. Un parlamentar german a identificat recent 60 de genuri. Facebook în engleză oferă posibilitatea utilizatorului să aleagă genul dorit dintr-o lungă listă de peste 50 de genuri, iar dacă nu se încadrează nici acolo, respectivul poate să-și inventeze ce gen dorește.

Poate un bărbat alb de 1,75 să se considere o femeie asiatică de 1,95 metri? Dar un copil de 7 ani? La această întrebare răspund câțiva studenți americani ai Universității din Washington.

Traducere și subtitrare: Ionuț Enache