ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Potrivit unui raport publicat de Institutul pentru Studii despre Familie, cuplurile care trăiesc în concubinaj înainte de căsătorie sunt expuse unor rate mai mari de căsătorii dificile și divorțuri.

Un raport referitor la impactul concubinajului, logodnei și divorțului, publicat de Institutul pentru Studii despre Familie, raport citat de LifesiteNews, arată un număr mai mare de căsnicii eșuate în rândul cuplurilor care au trăit împreună înainte de căsătorie, comparativ cu cei care s-au mutat împreună după ce și-au rostit jurămintele de căsătorie.

În baza datelor de la cuplurile care s-au căsătorit între 2010 și 2019, grupul a stabilit că „refuzul de a trăi împreună înainte de căsătorie sau mutarea numai după ce cuplul se angajează pentru căsătorie sunt asociate cu o probabilitate mai mică de eșuare a căsniciilor” decât în cazul concubinajului.

Potrivit raportului, 46% din eșantionul național de cupluri americane implicate în cercetare au trăit împreună înainte de logodnă, în timp ce 20% au făcut acest lucru după logodnă și 34% au așteptat până după căsătorie. Dintre aceste cupluri care au trăit în concubinaj, 34% s-au mutat împreună înainte de logodnă și au fost expuse unor rate mai mari de „dizolvare a căsniciei” și de divorț. Comparativ, cei care s-au mutat împreună după logodnă sau căsătorie au prezentat o rată de 23% pentru același impact negativ.

Datele au mai arătat că, în rândul cuplurilor care au coabitat înainte de căsătorie, cele care au ales să locuiască împreună prezintă un risc substanțial mai mare de a divorța decât cei care „au vorbit despre asta și au luat decizia” să se mute împreună.

36 la sută dintre cuplurile care au coabitat au luat o decizie concretă de a trăi împreună, în timp ce 64% s-au mutat fără o discuție și un acord stabilit înainte. În consecință, 34% dintre cuplurile care au conviețuit s-au confruntat cu o posibilitate mai mare de divorț după mutare, comparativ cu 21% dintre cei care „au luat o decizie împreună”.

Potrivit datelor, cei care s-au mutat împreună din motive financiare au avut cel mai mare procent de „dizolvare a relației conjugale”, la 40%. Cei motivați să facă acest lucru pentru a „testa relația” s-au clasat pe locul al doilea, la 33%, comparativ cu cei care au ales concubinajul din comoditate (29%) și cei care și-au dorit să petreacă mai mult timp unul cu celălalt (23%).

În plus, ratele căsătoriilor cu dificultăți și ale divorțurilor au fost mai mari în rândul cuplurilor care au conviețuit anterior. Datele din 2022 au arătat că în cazul căsătoriilor în care soții au conviețuit înainte, au fost cu 25% mai multe șanse de a se termina în divorț, comparativ cu cele în care cuplul a practicat castitatea înainte (20%). În mod similar, cei care au trăit împreună înainte de căsătorie au avut o probabilitate cu 30% mai mare de a experimenta „dizolvarea căsătoriei” decât cei care nu au trăit împreună înainte (25%).