Majoritatea adolescenților români consideră că România este o țară în care pot avea succes, relevă un studiu al Open-I Research.

Astfel, 84% dintre adolescenții cu vârste între 14 și 18 ani sunt hotărâți să își construiască viitorul în țară, în timp ce doar 16% sunt de părere că pot avea un trai mai bun dacă pleacă în străinătate. Mai mult, 73% dintre adolescenți își doresc foarte mult să contribuie, prin muncă, la schimbarea în bine a societății românești.

„Față de acum câțiva ani, observăm că adolescenții au o viziune mai optimistă asupra viitorul și sunt mai încrezători că pot contribui la schimbarea în bine a societății”, a spus Adina Nica, Managing Director Open-I Research. „În acest studiu, am văzut că există un segment important de tineri care văd o legătură directă între eforturile lor și rezultatele obținute, care cred în importanța unei educații solide, care vor să aibă o viață cât mai activă și care se implică din ce în ce mai mult în activități extrașcolare”, a spus ea.

"Studiul Open-I mai arată că, în timpul liber, tinerilor le place să se implice în activități extrașcolare (39%), să practice un sport de care sunt pasionați (27%; 74% dintre băieți vs. 53% dintre fete), să aibă activități artistice (25%; 56% dintre băieți vs. 40% dintre fete), să facă voluntariat pentru diferite cauze sociale/protecția mediului (23%) și să participe la olimpiade școlare (23%). De asemenea, pasiunea pentru artă apare mai frecvent la tinerii de 14-16 ani decât la cei de 17-18 ani (59% dintre adolescenții tineri vs. 42% dintre adolescenții mai maturi). În plus, o parte dintre ei au căutat moduri noi și moderne de a se exprima în mediul online, 13% dintre ei deținând un blog sau un canal de comunicare video de tip vlog", se arată în comunicatul Open-I Research.

Studiul arată importanța unei familii fericite pentru tineri: majoritatea celor care au atitudini pozitive față de societate și schimbarea acesteia provine din familii în care nu s-au întâmplat situații traumatice precum divorț, asistarea la abuz fizic/verbal sau alcoolismul unui părinte, părinții lor au relații bune, cu conflicte minore și rare, tatăl este implicat în relația cu ei.

Studiul despre stilul de viață al adolescenților din România a fost desfășurat în perioada septembrie-octombrie 2015, la inițiativa Educația Azi, și a fost realizat pe un eșantion reprezentativ național urban de 357 de adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews