ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În anul Centenarului, asociația pentru copii și bătrâni Sf. Hristofor a realizat o mica unire, între artă și milostenie, pe 18 noiembrie 2018, la Spectacolul caritabil „Lumini de Toamnă”, organizat la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO Nicolae Bălcescu, din Sector 4.

Artiștii participanți au adus multe bucurii luminoase celor prezenți în sală prin talentul lor artistic deosebit prezentat. Spectacolul a fost deschis de corul Meloritm al Palatului Copiilor, interpretând diverse cântece patriotice: „Avem o țară Sfântă”, „Sârba pe loc”, „Are mama fată mare”, „Bate pasul”. După ei, au urmat eleviii de la Catedra de Muzică Populară și Arta Actorului a Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti. 

Momentele artistice prezentate de elevii de la C.N.A Dinu Lipatti au fost variate, asemenea culorilor de toamnă, iar programul a fost compus din poezii populare și muzică tradițională românească cântate în diferite zone ale țării. Seara de spectacol s-a finalizat cu o surpriză din partea organizatorilor, urcând pe scenă tinerii de la Ansamblul Folcloric ,,Bucur” din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, ce au prezentat dansurile populare „Obicei de nunta” din Muntenia și „Boiereasca”. 
 

Spectatorii s-au bucurat de momente artistice deosebite la acest spectacol caritabil, iar ca recunoștință aceștia și-au manifestat dragostea față de copiii și bătrânii nevoiași prin donații strânse în valoare de 2747 lei pentru cadourile de Crăciun ce vor fi dăruite celor care nu are cine să le ofere atenție, afecțiune și un cămin cald de sărbători.
 
Coleta nu s-a încheiat, ci se vor strânge donații în continuare pentru acțiunea socială: „Sărbătorile de iarnă, culori ale bucuriei noastre”, 6-16 decembrie 2018, beneficiarii proiectului fiind un număr de peste 300 de copii și bătrâni nevoiași din cadrul DGASPC, Sector 1, 4 și 6 București.