În anul Centenarului, asociația pentru copii și bătrâni Sf. Hristofor a realizat o mica unire, între artă și milostenie, pe 18 noiembrie 2018, la Spectacolul caritabil „Lumini de Toamnă”, organizat la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO Nicolae Bălcescu, din Sector 4.

Artiștii participanți au adus multe bucurii luminoase celor prezenți în sală prin talentul lor artistic deosebit prezentat. Spectacolul a fost deschis de corul Meloritm al Palatului Copiilor, interpretând diverse cântece patriotice: „Avem o țară Sfântă”, „Sârba pe loc”, „Are mama fată mare”, „Bate pasul”. După ei, au urmat eleviii de la Catedra de Muzică Populară și Arta Actorului a Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti. 

Momentele artistice prezentate de elevii de la C.N.A Dinu Lipatti au fost variate, asemenea culorilor de toamnă, iar programul a fost compus din poezii populare și muzică tradițională românească cântate în diferite zone ale țării. Seara de spectacol s-a finalizat cu o surpriză din partea organizatorilor, urcând pe scenă tinerii de la Ansamblul Folcloric ,,Bucur” din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, ce au prezentat dansurile populare „Obicei de nunta” din Muntenia și „Boiereasca”. 
 

Spectatorii s-au bucurat de momente artistice deosebite la acest spectacol caritabil, iar ca recunoștință aceștia și-au manifestat dragostea față de copiii și bătrânii nevoiași prin donații strânse în valoare de 2747 lei pentru cadourile de Crăciun ce vor fi dăruite celor care nu are cine să le ofere atenție, afecțiune și un cămin cald de sărbători.
 
Coleta nu s-a încheiat, ci se vor strânge donații în continuare pentru acțiunea socială: „Sărbătorile de iarnă, culori ale bucuriei noastre”, 6-16 decembrie 2018, beneficiarii proiectului fiind un număr de peste 300 de copii și bătrâni nevoiași din cadrul DGASPC, Sector 1, 4 și 6 București.
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews