ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii care nu au împlinit 16 ani nu vor mai putea să cumpere sucuri care conțin zahăr, dacă un proiect depus în Parlament devine lege. Inițiatorul mai vrea ca pe ambalaje să existe avertismente, la fel ca pe pachetele de țigări, cât și o taxă care să crească prețul acestor produse.

Un pahar de suc de 250 ml conține nu mai puțin de zece cuburi de zahăr. Aproape dublu față de cât are nevoie un copil într-o zi. De aceea, un deputat vrea ca pe sticlele și cutiile de suc să existe avertismente, dar dorește și scumpirea acestor produse.

„Aplicarea pe recipienți care conțin asemenea băuturi a unor anunțuri de avertizare în sensul că, de exemplu, zahărul dăunează grav sănătății. În sensul că nu este permis copiilor sub 16 ani.”

 Părinții cred că o astfel de lege trebuie să fie foarte clară, potrivit digi24.ro.

„Deci nu pot să și le cumpere singuri, dar, dacă ajung în casă și le-am cumpărat noi ca părinți, încălcăm legea în clipa în care îi servim? Mi se pare aberant ca să fiu sincer!”

Cel mai probabil, proiectul va fi votat de parlamentari anul viitor.