Au dispărut fără urmă o parte din donațiile care au fost strânse pentru victimele din tragedia de la Colectiv.

Este vorba despre banii strânși în urma unui eveniment caritabil organizat de Andreea Marin și Angela Gheorghiu, pe 29 noiembrie 2015. Ultima oară, banii erau la firma care s-a ocupat de vânzarea biletelor, dar de două luni patronii nu mai sunt de găsit, iar victimele încă așteaptă ajutorul promis.

„Marea noastră soprană Angela Gheorghiu a avut ideea acestui spectacol la Ateneul Român, cu vânzare de bilete, pentru că fiecare bilet în parte însemna o donație. Banii intrau în fundația „Prețuiește viața” după ce veneau la noi de la distribuitor, cei cunoscuți ca fiind biletoo.ro”, a spus Andreea Marin.

„Ulterior, banii aceștia ar fi venit la fundația Estuar, ca să fie distribuiți mai departe la victimele Colectiv. Ar fi trebuit să ne vireze acești bani. Cumva suntem în așteptare. Așteptăm și noi să îi primim, poate într-o lună, poate peste doi ani”, a declarat Amedeea Enache, director Estuar.

De mai bine de două luni, aparent, banii s-au pierdut.

„Nu doar că banii nu au ajuns la noi, dar promisiunile au fost multiple. La momentul acela i-am crezut pe oameni, că nu au intrat banii de la magazinele care au vândut direct biletele, că au o poprire pe cont și au încercat să facă plata - trimițându-ne chiar ordin de plată ca dovadă, dar banii nu au ajuns niciodată la noi”, a mai spus Andreea Marin, potrivit digi24.ro.

Firma nu e de găsit la sediul social. Pe site-ul unde se vând bilete și pentru alte evenimente, apare un număr de telefon la care nu răspunde nimeni. Singurele căi de comunicare rămân Facebook și schimbul de emailuri.

„Precizăm că întârzierile menționate au survenit datorită unor probleme birocratice și financiare. Facem eforturi să rezolvăm situația în cel mai scurt timp. Ne cerem scuze celor afectați de acest incident”, a fost comunicatul celor de la biletoo.ro.

„Andreea Marin, campanie cu miros de țeapă. Vă dați seama cum îți este afectat numele. Așa că avocații noștri lucrează la acțiunea legală împotriva acestui distribuitor. Să ne dea banii!”, a adăugat Andreea Marin.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews