ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 08.01/ 11:30 Bărbatul suspectat că ar fi agresat doi minori, într-un lift al unui bloc din cartierul Drumul Taberei, este agent de poliție. 

Poliția Capitalei a anunțat, oficial, că persoana audiată în cazul de agresiune sexuală asupra a doi minori este agent al Brigăzii Rutiere. Acesta ar fi fost recunoscut de colegii săi ca urmare a vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

„Este polițist la Brigata de Poliție Rutieră. Este șocant că muncești atât și sunt doi-trei oameni ca ăsta. Colegii lui au confirmat situația. Probabil că a durat atât deoarece nici poza nu era concludentă. Acești oameni trebuie să dispară din sistem", a declarat Dumitru Coarnă, liderul Sindicatutului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, la Antena 3.

Coarnă a mai spus că bărbatul și-a recunoscut faptele în fața colegilor săi.

Polițistul suspectat că ar fi agresat sexual doi minori, într-un lift al unui bloc din Drumul Taberei, activează la Brigada Rutieră din anul 2010, anterior fiind jandarm. Acesta se numește Eugen Stan, potrivit unor surse oficiale. Bărbatul are o fată care are în jur de 22 de ani.

„Activează în cadrul Poliției din 2010, a fost jandarm anterior. Este divorțat și are și o fată de 20 - 22 de ani", a declarat Florin Vîlnei, președintele Federației Naționale a Polițiștilor SED LEX, pentru Mediafax.

Pe de altă parte, liderul de sindicat Dumitru Coarnă susține că agentul bănuit de agresiune sexuală a fost șoferul unui șef de serviciu, existând indicii în legătură cu o altă infracțiune, comisă în anul 2015.

„E venit din 2010 de la Jandarmerie, mai are o infracțiune prin 2015, parcă. Informația a plecat de la Brigada de Poliție Rutieră. Stan Eugen, ca persoană fizică, a comis o infracțiune. Sigur că e o problemă de sistem de ce a rămas acolo. Era șoferul unui șef de serviciu. Și-a recunoscut fapta, din câte știu eu", a spus liderul Sindicatutului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă.

De asemenea, Coarnă a precizat că bărbatul ar avea doi copii și că ar fi fost ridicat de la sediul Poliției Rutiere.
 
 
ACTUALIZARE 07.01/ 17:30 Procurorii au extins cercetările inițiale în cazul agresorului celor doi copii, fiind identificate și cercetate criminalistic alte zone din București în care autorul agresiunii a fost prezent, anunță Agerpres.

 Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au fost efectuate investigații într-un perimetru extins - 50 de străzi, dintre care nouă principale, și aproximativ 200 de blocuri. Au fost identificate alte 25 de camere de supraveghere video în perimetrul de interes, imaginile fiind ridicate în vederea exploatării.

„În ziua de 6 ianuarie, Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei au preluat efectuarea urmăririi penale în cauză, cercetările inițiale fiind efectuate de Secția 22 Poliție. În aceeași zi, cei doi minori au fost examinați la Institutul Național de Medicină Legală 'Mina Minovici'", se arată în comunicat.
 
Totodată, sunt verificate informațiile cu privire la persoane ale căror semnalmente corespund cu cele ale autorului, activitate prioritară și în perioada următoare.
 
În paralel,  poliția Română a dat publicității, prin intermediul Facebook, noi imagini cu agresorul celor doi copii din Drumul Taberei.
 

”Te vom găsi! Ești prioritatea noastră”,  transmite Poliția Română.

 
ACTUALIZARE 12:00  Tatăl copiilor agresați sexual, în cartierul Drumul Taberei, a povestit ce a aflat de la fetița de 5 ani și de la băiețelul de 9 ani, după ce au scăpat de pedofilul căutat acum de Poliția Capitalei. 
 
 
„Cineva era în urma lor, au crezut că era un vecin și le-a ținut ușa să intre. Băiatul a spus că vrea la etajul 4, dar el a apăsat la 8. A venit poliția și ea (fetița – n.r.) a început să detalieze. Fata nu și-a dat seama ce s-a întâmplat, dar băiatul da, e speriat. Trebuie prins repede, sunt școli, grădinițe în zonă.

Vreau mâine să fac niște afișe, să vedem dacă îl cunoaște cineva de pe la blocuri. Să anunțe neapărat la 112, nu e un om care să stea printre noi. Soția a văzut imaginile și prima reacție a fost: l-am mai văzut pe omul ăsta undeva, că era la magazin, la școală, că l-a mai văzut. De dimineață tremur, nevasta mea e și mai și”, a povestiti tatăl copiilor pentru Digi 24.
 
Știre inițială
 
Bărbatul din imagine a agresat sexual, vineri dimineață, doi copii de 5 și 9 ani, în cartierul Drumul Taberei din București.  
 
Cei doi frați, o fetiță și un băiat, au plecat la o prietenă de familie, care locuiește la două străzi de locuința lor. Mama copiilor a rămas acasă cu al treilea copil. Când au intrat în lift, în blocul persoanei la care voiau să ajungă, alături de ei s-a urcat un bărbat. El i-a pipăit și chiar i-a sărutat pe cei doi copii, potrivit Digi 24. 
 
Bărbatul a urcat cu copiii până la etajul VIII, apoi a coborât până la etajul IV, iar în acest timp s-a apropiat de cei doi minori, fiind surprinse imagini clare pe camerele de supraveghere video.
 
Copiii au spus totul imediat părinților, care au alertat autoritățile și au depus plângere la Secția 22 de poliție. 

„Urmare imaginilor surprinse de o cameră de supraveghere și publicate de un post de televiziune vă aducem la cunoștință faptul că în cauză au fost declanșate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală. Secția 22 Politie sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 6 efectuează investigații în vederea depistării și tragerii la răspundere penală a persoanei care a agresat minorii”, se precizează într-un comunicat al Poliției Capitalei.