Deși multă lume critică faptul că TAROM a rămas în continuare o companie de stat, iată că serviciile acesteia sunt apreciate de clienții din întreaga lume.

Peste 11.000 de pasageri au evaluat serviciile companiilor aeriene din toată lumea. Clasamentul a fost realizat în funcție de criterii precum punctualitate, servicii de catering, siguranță și preț.

Un sondaj internațional realizat de organizația Watchdog Choice și alte 10 grupuri de consumatori, la care au participat 11.273 de respondenți, au evaluat serviciile a peste 73 de companii aeriene din toată lumea, scrie independent.co.uk.

Clienții din Australia, Belgia, Brazilia, Danemarca, Franța, Italia, Portugalia și Spania au oferit note în funcție de punctualitate, check-in, îmbarcare,  confort, servicii de catering, siguranță și preț.

Compania australiană low-cost Jetstar a primit cel mai mic punctaj, obținând o singură stea din cinci pentru satisfacția generală a clienților. Aproximativ 37,2% din pasagerii s-au plâns de întârzieri ale zborurilor, timpul mediu de așteptare fiind de patru ore. La polul opus, cel mai mare punctaj l-a obținut compania aeriană Emirates, care a obținut 8.29 stele.

În topul companii aeriene care au obținut punctaje mari pentru serviciile oferite a fost inclusă și compania românească TAROM - Compania Națională de Transporturi Aeriene a României, aceasta obținând 7,79 stele. Compania națională operează peste 50 de destinații proprii și destinatii deservite de partenerii code share. TAROM își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor și este membră a Alianței SkyTeam din 25 iunie 2010.

Topul celor mai bune 10 companii aeriene din lume:  

1. Emirates 8.29

2. Avianca 8.17

3. Qatar Airlines 8.15

4. Luxair 8.1

5. Singapore Airlines 8.1

6. Azul Brazilian 8.08

7. Thai Airways International 8.02

8. Cathay Pacific 7.94

9. TAROM 7.79

10. Vietnam Airlines 7.79
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews