La biserica cu hramul „Pogorârea Duhului Sfânt” a Parohiei Timișoara - Dacia s-au desfășurat zilele trecute două acțiuni umanitare importante: una de donare de sânge și una de consultații medicale gratuite. 

Campania filantropică s-a bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, care a binecuvântat lucrarea social - caritativă, inițiată de clericii și voluntarii din grupul de cateheză al parohiei.

Având în vedere nevoia acută de sânge, mai mulți credincioși timișoreni, eligibili pentru donarea de sânge, s-au raliat acestei campanii civice, venind în ajutorul celor peste 600.000 de conaționali care au nevoie urgentă de sânge și de preparate sanguine. Acțiunea de luni s-a desfășurat cu sprijinul Centrului de Transfuzii Sanguine din Timișoara.În aceeași zi, zeci de enoriași ai parohiei timișorene, tineri, persoane vârstnice sau cu statut socio - economic scăzut, care nu sunt asigurate din punct de vedere medical sau care nu au acces la sistemul sanitar, persoane cu dizabilități, cu boli cronice ori cazuri sociale au beneficiat de consultații medicale gratuite, precum și de servicii de prevenție medicală oferite de Policlinica Profilaxis. 


„Dacă ieri, aici, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, astăzi a avut loc «Liturghia de după Liturghie». Este «liturghia milosteniei» sau «liturghia ajutorării semenilor noștri». Dacă, în urmă cu câțiva ani, la această parohie s-a inițiat un program de donare de sânge pentru Centru de Transfuzii din Timișoara, de data aceasta am extins programul, iar, pe lângă donarea de sânge, am adus și medici specialiști în cardiologie și ecografie. Cei tineri au venit să doneze sânge, iar cei în vârstă au venit ca să fie consultați. Mitropolia Banatului a donat, în urmă cu câteva luni, Policlinicii Profilaxis un ecograf, în valoare de 30.000 de euro, iar astăzi au ieșit cu el pe ogor, pentru oamenii aflați în suferință”, a spus Mitropolitul Banatului.

O echipă mixtă, formată din medici și asistenți medicali, specialiști în medicină internă și cardiologie, s-a reunit pentru a consulta, a diagnostica și a evalua multidisciplinar starea de sănătate a celor care aveau nevoie de un consult medical de specialitate. 


Parohia Timișoara - Dacia organizează încă din anul 2005 astfel de campanii umanitare, știut fiind că o discuție cu medicul specialist poate ajuta la depistarea din timp a unor boli (precum diabetul zaharat, hipertensiunea arterială și chiar numeroase tipuri de cancer), iar începerea timpurie a tratamentului poate fi esențială în încetinirea evoluției bolii și în obținerea unui control eficient al afecțiunii, informează Arhiepiscopia Timișoarei.  

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews