ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou caz revoltător în care este implicat Fiscul. Dacă marii datornici nu sunt deranjați de agenții ANAF, un tânăr de 33 de ani care suferă de un handicap s-a trezit cu contul blocat pentru că nu și-a plătit contribuțiile la Sănătate. 

Tânărul este scutit de la plata asigurărilor de Sănătate și nici nu ar trebui să datoreze acei bani. În 2008, din cauza afecțiunilor psihice de care suferă, tânărul a obținut certificat care atestă că are un grad de handicap 2 accentuat. 

Adrian lucrează și are asigurare de Sănătate. Și dacă nu ar fi avut loc de muncă, Adrian este asigurat din punct de vedere medical. "Persoanele cu handicap beneficiază de asistență medicală gratuită, inclusiv de medicamente gratuite, atât pentru tratamentul ambulatoriu, cât și pe timpul spitalizării, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, în condițiile stabilite prin contractul-cadru”, prevede art.10 din Legea privind persoanele cu handicap.

Cu toate acestea, tânărul cu handicap figurează în evidențele Fiscului cu o datorie de 537 de lei reprezentând contribuții la Sănătate. În luna martie a acestui an, Fiscul l-a înștiințat pe Adrian că i-a pus poprire pe contul de salariu. Pe fondul stării de sănătate precare, Adrian a clacat și a încercat să își ia viața. 
 
Având in vedere cuantumul obligatiilor fiscale restante de plată la data de 27.05.2016, in valoare de 537 lei, dl. Vancea Adrian poate beneficia de esalonare la plată pe o perioadă de 6 luni. Procedura de acordare a eșalonării la plată de către organul fiscal central este prevăzută la cap. IV, sectiunea a 2-a, art. 186 – 209”, au arătat reprezentanții Finanțelor pentru Adevarul.