ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A murit tânărul Ștefan Bratu, de doar 20 de ani, student italian de origine română, din provincia Biella, care și-a reprezentat școala la multiple concursuri de informatică și robotică. Decesul a fost cauzat de un cancer, informează pagina Moarte subită.  

Liceul Itis Q. Sella din Biella, împreună cu întreaga zonă Biella, îl deplânge pe unul dintre cei mai merituoși elevi ai săi, care a reprezentat școala în multe competiții din domeniile IT și robotică, scrie presa italiană

Ștefan Bratu s-a stins din viață din cauza cancerului, la vârsta de doar 20 de ani. Site-ul școlii a transmis vestea tragică. Și profesorul său, Giuseppe Aleci, a scris despre el pe rețelele de socializare.

„Cu mare durere ne luăm rămas bun de la Ștefan Bratu, absolventul nostru din anul școlar trecut, care s-a stins din viață prematur. Ștefan s-a remarcat mereu prin sufletul său bun, loial și corect și prin pasiunea pentru studiu și pentru tehnologiile informației. Îți mulțumim că ne-ai reprezentat cu onoare în multe competiții IT. Ai fost întotdeauna un motiv de mândrie pentru toți profesorii tăi și un mare prieten pentru colegii tăi. A fost un privilegiu să te cunoaștem”, se menționează în mesajul școlii.

„Vestea pe care nu vrei să o primești niciodată. Cancerul l-a luat din această viață pe elevul meu Stefan. Un student extraordinar. Un exemplu de bunătate, inteligență și umanitate. Eram un grup împreună cu Stefano, Benedetto și Mattia. Împreună la concursurile de robotică. Ultima noastră competiție la robotică a fost în mai 2023. Împreună mereu... nu a fost doar elevul meu, a fost și un prieten. Nu este acceptabil...”, a scris, într-un mesaj pe Facebook, profesorul tânărului, Giuseppe Aleci.

În imagine: Stefan Bratu cu profesorul Aleci.