ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Timișoara este, pentru cinci zile, gazda unui eveniment special, menit să susțină micii meșteșugari și să înlesenească întâlnirea acestora cu iubitorii de tradiție și produse artizanale. Peste 20 de producători participă la Târgul Regional pentru Artizanat și Meșteșuguri care se desfășoară în perioada 11-15 decembrie, între orele 10:00 și 18:00, la Casa Tineretului din Timișoara.

Cei care calcă pragul târgului vor avea prilejul să cunoască și să interacționeze direct cu artizani și meșteșugari din mâinile cărora ies obiecte precum cele de tâmplărie, olărit, de fier sau sticlă. Nu vor lipsi nici pasionații care încă mai fabrică  lumânări, costume populare, decorațiuni pentru casă și exterior, sau... cuțite prelucrate manual. Aceștia din urmă vor susține chiar o demonstrație și vor răspunde publicului la întrebări în prima zi a manifestării, de la ora 15:00, deschizând astfel seria de ateliere zilnice de care se vor putea bucura vizitatorii târgului.

Evenimentul este organizat de Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Timișoara. Pe lângă faptul că participarea la târg este gratuită, organizatorii le-au oferit sprijin meșteșugarilor și prin decontarea cheltuielilor de cazare în valoare de 1000 de lei precum și de transport (persoane sau bunuri) în valoare tot de 1000 de lei.

Târgul de la Timișoara vine și în întâmpinarea celor care se gândesc deja la cadourile de Crăciun și care știu cât de important poate fi pentru toată lumea un cadou fabricat în România, de meșteșugari care trăiesc din roadele pasiunii lor pentru tradiție.