ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Transporturilor vrea să facă o triere a șoferilor, pentru a le oferi siguranță celor care iau taxiul.

Șoferii au păreri împărțite: unii sunt de acord să fie scoși din piață șoferii periculoși, alții cred că trebuie să li se mai dea o șansă celor care au greșit.

În noaptea de Revelion, zeci de taximetriști au încercat să negocieze tarifele cu clienții. Unii chiar au impus propriile prețuri pe călătorie. Totuși, nu se poate pune semnul egal între o persoană cu cazier judiciar și un infractor recidivist, cred mulți. Orice client poate cere socoteală taximetriștilor care comit abuzuri, de la impunerea unui tarif, până la o atitudine nepotrivită.

Pe baza unui număr poți identifica foarte simplu un șofer de taxi la firma la care lucrează. E important să se ceară și bonul fiscal după plata călătoriei. În legea actuală, nu au voie să urce la volanul taxiului cei care au comis furturi, violuri și crime, potrivit tvr.ro.

Există și o bază de date online, taxicazier.ro, în care se găsesc profilurile a aproape 7.000 de șoferi, cu reclamații și istoric. Proiectul Ministerului Transporturilor se află în dezbatere publică până pe 9 ianuarie.