ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica fortificată din satul Viscri se numără printre cele mai frumoase cinci lăcașuri de cult din lume, susțin jurnaliștii publicației britanice The Telegraph. Edificiul, care face parte din patromoniul mondial UNESCO, este considerat mai frumos decât catedrala Sagrada Familia din Barcelona sau Capela Palatină din Palermo.

Bisericile din Las Lajas - Columbia, Borgund - Norvegia, Betleem -Iran și Ronchamp- Franța se află pe primele patru locuri în top 23 al celor mai frumoase biserici din lume, selectate de jurnaliștii de la The Telegraph. Ei au ținut cont de locul în care sunt construite dar și de caracteristicile acestora.

Pe locul al cincilea se află biserica din Viscri, micul sat din Transilvania, de care s-a îndrăgostit prințul Charles al Marii Britanii. Ea a fost construită în secolul al XIII-lea. În secolul al XV-lea, a fost transformată într-o biserică fortificată.

În topul britanicilor se mai află biserici din Georgia, Etiopia, Irlanda, Ierusalim, Anglia sau Rusia.