ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Colterm îi lăsase pe timișoreni 24 de ore fără apă caldă din cauza datoriilor către furnizorul de gaz, primarul Nicolae Robu s-a laudat în conferința de presă de vineri că a intervenit personal și a rezolvat problema. A continuat apoi să se laude, susținând că a reușit să reducă factura la apă caldă și căldură cu 25%, cum promisese în campania electorală. Edilul a început să se enerveze când i s-a atras atenția că... prețurile sunt cam aceleași.

Tensiunea a escaladat pe fondul insistenței jurnaliștilor, care încercau să afle cât de mari sunt datoriile societății de termoficare. Primarul a evitat să răspundă, susținând că nu este treaba lui să știe acest lucru. Mai mult, le-a sugerat celor prezenți la conferința de presă că pot depune o cerere pe Legea 544 din 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public ca să afle ce datorii există.

În cele din urmă, a răbufnit: ”Haideti ca dumneavoastra, de cand s-a declansat campania, aveti o atitudine foarte clara, toti. Aproape. N-am spus toti, ci aproape… Am dreptul la opinie, mi-o asum. Ceea ce se intampla in presa timisoreana astazi vadeste rea-credinta in foarte multe momente. Nu va convine, nu mai veniti la conferintele de presa, scrieti aceleasi neadevaruri pe care oricum le scrieti in continuare, si cu asta basta. Doar nu credeti ca eu ma umilesc in fata dumneavoastra. Haideti sa fim seriosi, veniti de rea-intentie, puneti numai niste titluri de te si crucesti cand le vezi, din ce minte pot fi generate”. Iar când i s-a atras atenția că s-a ajuns într-o situatie jenanta, a adăugat: ”Da, bravo! Vedeti-va de treaba, si eu imi vad de treaba. Nu ne tragem in sireturi, cand veti avea cariera facuta de mine cu cinste, cu munca multa, atunci puteti sa va apropiati de sireturile mele”, potrivit www.opiniatimisoarei.ro.

În urmă cu o săptămână, majoritatea jurnaliștilor au părăsit conferința de presă înainte de a începe, tocmai în semn de protest față de atitudinea manifestată de primar în relația cu presa.