ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Cătălin Tolontan susține că are probe prin care poate demonstra că autoritățile au mințit de câte ori a fost nevoie în cazul Colectiv.

"Luni seară, s-au aprins beculețele de Sărbători pe străzile Capitalei. Și tot luni seară, din documente, am aflat că ne-au mai mințit o dată. Astăzi, vă arătăm probele că, la #Colectiv, autoritățile ne-au mințit de cîte ori a fost nevoie.

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia mai multor documente, fotografii, conversații pe WhatsApp, sms și mărturii. Acestea arată că, în timp ce românii erau asigurați că spitalele au de toate, medicii și asistentele cereau medicamente și pansamente că n-aveau încotro!"
 
ActiveNews a publicat în urmă cu o lună, în articolul cu titlul "INCREDIBIL, dar ADEVĂRAT! Ministrul Bănicioiu minte atunci când raportează public că spitalele au tot ce le trebuie pentru victimele de la Club Colectiv", dovezi clare potrivit cărora declarațiile ministrului Sănătății erau false.

Probele i-au parvenit lui Cătălin Tolontan din cercul de prieteni ai unui tînăr care a decedat la aproape două săptămîni după incendiul de la Colectiv. Ulterior, probele au fost confirmate în interviuri cu oficiali ai spitalelor, care au recunoscut tot.

"Probele demonstrează că  statul a propagat o versiune oficială care a camuflat versiunea reală. Condițiile pe care statul le-a oferit victimelor de la Colectiv au fost altele decît cele despre am fost asigurați", scrie jurnalistul pe tolo.ro.

"Pe 3 noiembrie, prietenii tocmai făcuseră donații în medicamente la Spitalul Universitar de Urgență din București (SUUB). Există chitanțe. Prietenii își povestesc unii altora că "directorul s-a enervat și a șters pe jos cu cei care făcuseră donații, că SUUB, zicea el, are de toate. Numai că, frate, te ia mintea, pe oricine întrebi cu funcție mai mică din spital zic că au nevoie de o groază de lucruri".

În seara tragicului incident, 30 octombrie, ministrul de interne Gabriel Oprea, șeful Departamentului de Urgență Raed Arafat și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, i-au asigurat pe români că spitalele care i-au preluat pe cei 150 de răniți au toate condițiile și stocurile de medicamente necesare.

„Revolta oamenilor este canalizată către acționarii clubului Colectiv și către firma de artificii. Dumnezeu știe ce s-ar fi întîmplat în acea noapte dacă oamenii cunoșteau adevărul. Poate că România se schimba într-adevăr. E o supoziție. Cert e că statul s-a scos. Dar nu i-a fost ușor”, arată Cătălin Tolontan.

Jurnalistul susține că, timp de 10 zile, rudele și prietenii tânărului care a murit la Spitalul Universitar, despre care avem date, au construit o celulă de criză care a donat medicamente, "nu doar din proprie inițiativă, ci și pentru că medicii îi avertizau că anumite medicamente se vor termina! Medicamente banale, precum vitaminele sau paracetamolul!”.

O probă relevantă este discuția pe care unul dintre amicii tânărului a purtat-o prin sms cu unul dintre medicii de la Universitar.

"Ce publicăm azi, nici nu e vreo mare dezvăluire, e doar o confirmare certă a ceva ce orice român știa cu ochii închiși. Dar chiar vitamine și pansamente să nu aveți?!.

Da, medicamentele au fost donate de rude și prieteni, dar care e problema?”, a spus medicul rezident din Spitalul Universitar care a purtat conversația pe sms în care avertiza că ”mai avem medicamente, dar se vor termina”.

Și directorul Spitalului Universitar, doctorul Cătălin Cîrstoiu, a recunoscut că s-au făcut donații de medicamente.

"Da, au fost donate pansamente speciale pentru arși. Și medicamente speciale, precum flamazin, un unguent”, a spus Cîrstoiu.

”Nu doar la SUUB s-au făcut donații, ci la toate spitalele. E un gest normal și noi așa l-am luat. Chiar o să-i întreb pe colegii mei de la celelalte spitale cît s-a donat la ei”, a adăugat Cătălin Cîrstoiu, director SUUB.